LEADER II

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (AGROMOTION)», οργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο της πράξης:  «Δίκτυο Τοπικών Δράσεων Συνεργασίας και Ενίσχυσης της Απασχόλησης στον Αγροτουρισμό και Διασύνδεση με το Προϊόν της Περιοχής» που υλοποιεί στους Δήμους Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., συντονιστή εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης AGROMOTION, και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα 5 μ.μ., στο Ξενοδοχείο ΧΕΛΜΟΣ, στα Καλάβρυτα. Στην ημερίδα παρευρέθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και της AGROMOTION και Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Αιγιάλειας Λεωνίδας Μαυρουδής. Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από την Γενική Διευθύντρια της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ηρώ Τσιμπρή, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι των εταίρων της AGROMOTION και πλήθος ενδιαφερόμενων ανέργων.

Η Πράξη «Δίκτυο Τοπικών Δράσεων Συνεργασίας και Ενίσχυσης της Απασχόλησης στον Αγροτουρισμό και Διασύνδεση με το Προϊόν της Περιοχής» έχει ως κύριο στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους και αγρότες, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης και στοχεύει στην προετοιμασία των ανέργων με τα κατάλληλα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Για την υλοποίηση της εν λόγω Πράξης, συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2013 η αστική μη κερδοσκοπική Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ) «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (AGROMOTION)», αποτελούμενη από τους παρακάτω φορείς:

ΑΧΑΪΑ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.) (συντονιστής εταίρος)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ (ΔΗ.Κ.Ε.Κ. – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Α.Ε. (πρώην Π.Ε.Σ.)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (πρώην Ε.Α.Σ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ)

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΙΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕ

DATA RC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Η Πράξη έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με συνολικό προϋπολογισμό 300.000,00 €.

 

Η Α.Σ. AGROMOTION, δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους ωφελούμενους της πράξης, για τις δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως 10/01/2014 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001, Καλάβρυτα, τηλ: 26920/24442,3, website: www.achaiasa.gr.

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.
 
 

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ 2 ΤΑΜΕΙΑ